Rijexamens in Enschede expres verpest: burgemeester gaat met politie en justitie om tafel

Burgemeester Roelof Bleker van Enschede heeft vandaag CBR-directeur Alexander Pechtold toegezegd actie te ondernemen tegen de terreur van een voormalige rijschoolhouder die bewust rijexamens verpest. Deze week zag het CBR zich genoodzaakt opnieuw drie rijexamens af te breken vanwege hinderlijk gedrag van de rijschoolhouder, die leswagens van examenkandidaten dwars zit.

De voormalig rijschoolhouder voert al jaren campagne tegen ‘misstanden bij het CBR’. Hij doet dat onder meer door tijdens rijexamens kat-en-muisspelletjes te spelen met leswagens waarin examenkandidaten afrijden. Voor die activiteiten is hij door de rechter veroordeeld, maar hij duikt ondanks een terreinverbod steeds opnieuw op bij het CBR-examencentrum in Enschede.

‘Kosten één miljoen euro’

Voor algemeen directeur Alexander Pechtold van het CBR is de maat vol. “Dit duurt nu al tweeënhalf jaar, dit heeft ons ruim een miljoen euro gekost. Dit valt aan de maatschappij niet meer uit te leggen”, klaagt hij. Na het wederom moeten afbreken van rijexamens eerder deze week had Pechtold vandaag een spoedberaad met burgemeester Bleker, die verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid in Enschede.

Pechtold wil dat het lokaal gezag nu ingrijpt. Bleker zegde toe dat hij volgende week met politie en justitie in overleg gaat hoe de terreur tegen het afleggen van CBR-rijexamens kan worden gestopt.

‘Hinderlijk gedrag stoppen’

“Het is buitengewoon vervelend dat CBR-medewerkers, rijschoolhouders, rij-examinatoren en inwoners die rijles volgen bij de CBR-vestiging in Enschede opnieuw nadelige gevolgen ondervinden van het hinderlijke gedrag van de voormalige rijschoolhouder. CBR-directeur Pechtold heeft mij bijgepraat over de actuele situatie. Op basis van de meldingen van het CBR bij de politie en de waarnemingen van de politie, bespreek ik komende week met politie en justitie welke wettelijke basis er is om dit hinderlijke gedrag te laten stoppen”, luidt de belofte van burgemeester Roelof Bleker.

Updated: juli 5, 2024 — 9:05 pm

The Author