Ramkraak in Hardenberg, dader ontkomt na achtervolging

Met een bakwagen is vanmorgen in alle vroegte de winkelpui van Wijha in Hardenberg aan gort gereden, waarna een of meerdere daders hun slag sloegen in het tuincentrum aan de Bruchterweg. Er werd een flink aantal tuinmachines en -gereedschappen in de bakwagen geladen en meegenomen. De politie zette de achtervolging in, maar in het Drentse Klazienaveen wist een inbreker te ontkomen. De ravage bij Wijha is enorm.

“Helaas zijn wij afgelopen nacht wederom de dupe geworden van een inbraak”, meldt het bedrijf op Facebook. Eén of meerdere inbrekers zijn rond half drie vannacht in de bakwagen van het tuinbedrijf gestapt en hebben daarmee de pui geramd. Vanaf dat moment hebben ze diezelfde wagen volgeladen om er rond een uur of vier vanmorgen vandoor te gaan met de bakwagen van Wijha.

Achtervolging

“Er zijn diverse Stihl-machines en gereedschappen meegenomen”, meldt het bedrijf dat ook de bakwagen die voor de zaak stond nu kwijt is. Want de dader of daders gingen er in die wagen vandoor. De gewaarschuwde politie kwam de bakwagen op het spoor en zette de achtervolging in. Die ging via Hardenberg via Duitsland naar Klazienaveen, waar de bakwagen meerdere auto’s ramde en tot stilstand kwam.

Updated: juni 12, 2024 — 5:07 pm

The Author